Zoeken
Siobhan Daiko - Het meisje uit Venetië

Het meisje uit Venetië

Siobhan Daiko

Van een bekroonde auteur - een epische roman over liefde, verraad en het vinden van waar je echt thuishoort.
Het meisje uit Venetië

Siobhan Daiko

Van een bekroonde auteur - een epische roman over liefde, verraad en het vinden van waar je echt thuishoort.
Bestel nu
Omschrijving

1943
Lidia De Angelis houdt zich gedeisd sinds de wetten van Mussolini haar jeugdliefde en haar van elkaar gescheiden hebben. Wanneer de Duitsers Venetië bezetten, moet ze de stad ontvluchten om haar leven te redden.

Lidia sluit zich aan bij de partizanen in de Venetiaanse bergen, waar ze David ontmoet, een Engelse soldaat die voor dezelfde zaak vecht. Terwijl ze steeds meer voor hem gaat voelen, dreigen harde Duitse represailles en haar eigen vurige patriottistische activiteiten hen uit elkaar te drijven.

Jaren later
Tijdens het uitzoeken van haar grootmoeders bezittingen na haar dood, ontdekt Charlotte een Joods gebedenboek, ongeopende brieven in het Italiaans en een vervaagde foto van een groep jonge mensen voor het Dogepaleis.

Geïntrigeerd door haar oma's beslissing om niet over haar jeugd in Italië te praten, reist Charlotte naar Venetië om op zoek te gaan naar haar verhaal. Daar leert ze niet alleen de vernietigende waarheid over haar oma's verleden, maar ook over haar eigen verleden.

Fragment

Auteur: Siobhan Daiko
Auteur

Siobhan Daiko schrijft aangrijpende historische fictie die zich afspeelt in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog, met sterke vrouwen in de hoofdrol. Ze woont in de buurt van Venetië en is jarenlang lerares geweest in Wales.

Details
Digitale download: Het meisje uit Venetië - Siobhan Daiko
ISBN: 9789044395051
Uitgave: Digitale download
Status: Beschikbaar
Datum: 01-04-2024
Prijs: € 4,99
Omvang: 269 pagina's

Bestel

Serie: De vrouwen van het Italiaanse verzet NUR: 302 - Vertaalde literaire roman, novelle THEMA: Historische fictie THEMA: Fictie: algemeen en literair THEMA: Tweede Wereldoorlog fictie THEMA: Historische romantiek THEMA: Religieuze en spirituele fictie THEMA: Verhalend thema: coming of age THEMA: Verhalend thema: liefde en relaties THEMA: Narrative theme: displacement, exile, migration THEMA: Verhalend thema: sociale problematiek THEMA: Verhalend thema: interior life THEMA: Verhalend thema: dood, rouw, verlies THEMA: Fictie: mashup THEMA: Italië THEMA: 21ste eeuw, c 2000 tot c 2100
Actueel
Lees deze drie Boldwood Books NL titels in mei voor slechts €4.99

Lees deze drie Boldwood Books NL titels in mei voor slechts €4.99

Het meisje in Parijs van Jina Bacarr, Het meisje uit Portofino en Het meisje uit Venetië van Siobhan Daiko kan je nu overal lezen en gedurende de maand mei voor slechts €4.99 Lees meer »

Lees een fragment uit 'Het meisje uit Venetië' van Siobhan Daiko

Lees een fragment uit 'Het meisje uit Venetië' van Siobhan Daiko

Van een bekroonde auteur - een epische roman over liefde, verraad en het vinden van waar je echt thuishoort. Lees meer »

Meer boeken
Kate Frost - Een Griekse zomer
Kate Frost
Jina Bacarr - Het meisje in Parijs
Jina Bacarr
Blijf op de hoogte

Volg onze sociale media voor het laatste nieuws